A szellemek és egyéb parajelenségek létezése az emberiség kezdete óta sokakat foglalkoztat, miközben az önmagát racionális lénynek vallók többsége zsigerből elutasítja a szellemek létezését, és különösen szkeptikus az ezzel foglalkozó kutatásokkal szemben.
A tudomány és a technológia fejlődésével olyan parajelenségeket rögzítettek fényképen, melyekről sikerült bizonyítani, hogy nem manipulált képek, de a keletkezésük körüli egyéb körülményeket bizonytalanság övezi. Ma már számos komoly újságíró, kutató és tévéműsor foglalkozik rendszeresen vagy kizárólag a szellemekkel, s akkor még nem is beszéltünk az interneten fellelhető tetemes mennyiségű szellemvadász-irodalomról.

Szerző: Titokmester  2010.12.08. 22:03 Szólj hozzá!

Címkék: szellem kísértet kísértettörténet

1951 augusztusában John Allen Calais-ben indult el Franciaországot átszelő kerékpárútjára. Alig hagyta el a Bretagne-i Angert, defektet kapott, és mivel nem volt tartalék belsője, elég sok időt a zuhogó esőben kellett töltenie, ahogy megpróbálta megjavítani a kereket. Nem járt sikerrel, így tolni kezdte a kerékpárját abban a reményben, hogy sötétedés előtt még elér egy falut. Két órát gyalogolt a néptelen úton, amikor megpillantott egy házat, ahol segítséget vagy leginkább menedéket remélt. Elhagyatott és lepusztul tanyát talált, amelynek földszinti ablakai erdősen be voltak deszkázva, de az ajtaja nyitva állt. A ház nagyon nyirkos és dohos volt, és az ott hagyott bútorok zöldellettek a penésztől.

Szerző: Titokmester  2010.12.05. 17:49 Szólj hozzá!

Címkék: szellem kísértet kísértetház

 

Ufó!?
 
Ez a kérdés is olyan dolgok közzé tartozik, amely erősen megosztja az emberek véleményét! Egyesek a matematikával próbálják alátámasztani teóriájukat, hogy igen is léteznek! Ugyanis a sok milliárd naprendszer között igen csekély annak az esélye, hogy egyedül a mi naprendszerünk hordoz magában életet. Másokat az ufóészlelésekről kapott hírek, képek is képesek meggyőzni persze ennek is megvan a szkeptikus tábora akiknek minden kép és videofelvétel hamisítvány. Bár a legtöbbjük megrögzött kételkedő. Vannak még olyanok is akik különböző összeesküvés elméleteket sejtenek a kormányok és a földönkívüliek között. Erre jó példa a nagy sikerű filmsorozat is az X-akták! Vannak akik elmerészkednek egészen addig, hogy azt feltételezik, hogy maga Jézus is egy földön kívüli űrlény volt!
Egy biztos! Túl sok dolog van az emberiség múltjában amik ellentmondásokat tartalmaznak! Gondolok itt a piramisokra, a gigantikus kőépítményekre, kiemelkedő civilizációkra melyek feltűntek majd nyomtalanul eltűntek a tudásukkal együtt a múlt ködében! Sőt a letűnt korok művészei is tesznek titokzatos utalásokat a maguk módján.
A bal oldali képen egy reneszánsz festmény látható. A jobb oldali kép azt a foltot nagyítja ki, ami Madonna tarkója mögött látható. Ezt még "ki lehet magyarázni" de menjünk tovább!
 
 
 
 
 
 
A következő freskó a  koszovói Visoki Dečani kolostorban  tekinthető meg!

 

 Ezen a képen az érdekesség a freskó jobb és bal felső sarkában látható! Kinagyítva mindjárt jobban látszik itt alul! Ezt a freskót 1350ben fejezték be. A kolostor egyébként ortodox.

 

 

 

Kíváncsi lennék rá a szkeptikusok ezt hogyan magyarázzák ki?

Te mit gondolsz?

Szerző: Titokmester  2010.11.27. 12:58 Szólj hozzá!

Címkék: ufo jézus titok

 

Egy várandós hölgy méhében két kis magzat beszélget
"- Te hiszel a születés utáni életben? - kérdezi az egyik.
- Természetesen. A születés után valaminek következnie kell. Szerintem az itteni életünk arra való, hogy felkészüljünk a születés utáni életre, hogy elég erősekké váljunk ahhoz, ami vár bennünket - válaszolja a másik.
- Butaság, semmiféle élet nem létezik a születés után. Egyébként is, hogyan nézne ki?
- Azt pontosan nem tudom, de biztosan több fény lesz ott, mint itt. Talán a saját lábunkon fogunk járni, és majd a szánkkal fogunk enni.
- Hát ez ostobaság! - vág vissza a másik. Megyünk a lábunkkal és eszünk a szánkkal?! Ez nevetséges! Hiszen itt van a köldökzsinór, ami biztosítja a táplálékot... de mondok még valamit: a születés utáni életet kizárhatjuk, mert ez a köldökzsinór már most is túlságosan rövid!
- De, de... valami biztosan lesz. Csak valószínűleg minden egy kicsit másképpen, mint amihez itt hozzászoktunk.
- De hát még soha senki sem tért vissza a születés után! A születéssel az élet egyszerűen véget ér! Különben is, az élet nem más, mint egy nagy sötét tortúra!
- Én nem tudom pontosan milyen lesz, ha megszületünk, de mindenesetre megláthatjuk az édesanyánkat, és ő nagyon vigyáz majd ránk! - válaszolja reményteljesen.
- Az Anyát? Te hiszel az Anyában? Hol van?
- Hát... mindenütt, körülöttünk! Itt van mindenhol, mi benne vagyunk, és neki köszönhetően létezünk! Nélküle egyáltalán nem lennénk.
- Én ezt nem hiszem. Én soha, semmiféle anyát nem láttam, tehát nyilvánvaló, hogy nincs is!
-Néha - mondja elmerengve a másik - amikor csendben vagyunk, hallhatod, ahogy énekel nekünk, vagy érezheted, amikor megsimogatja világunkat! Tudod, én tényleg azt hiszem - teszi hozzá -, hogy az igazi élet még csak ezután vár ránk!"

 

Szerző: Titokmester  2010.11.21. 12:49 Szólj hozzá!

Címkék: hit születés

Egy végzős egyetemista fiú már hónapok óta kinézett magának egy sportkocsit az egyik autószalonban. Tudta, apjának nem okozna gondot, hogy megvegye neki, ezért volt olyan bátor, és ezt kérte magának ajándékba annak örömére, hogy befejezi az egyetemet.
A fiú véletlenül megtalálta az apja íróasztalán a kocsi megrendelőlapját. Nagyon megörült, hogy meg fogja kapni a kocsit, és izgatottan várta a diplomaosztó napját.

Szerző: Titokmester  2010.11.21. 10:35 Szólj hozzá!

Címkék: siker megbánás

Egy bölcs vallomása  
Írta: Ayurvéda portál   
Egy bölcs vallomásaEgyszer egy ember elment egy messze földről híres bölcshöz, hogy érdeklődjön saját mostoha sorsa felől. Azt kérdezte tőle: - Mondd mester, miért van az, hogy én betartom a törvényt, nem öltem, nem loptam, nem hazudtam, szerettem az embereket, mégis olyan nehéz a sorsom. Miért büntet engem Isten, ha követem a törvényt?
Szerző: Titokmester  2010.11.13. 21:20 Szólj hozzá!

Címkék: isten valóság törvény tisztelet

Vajon pozitívan gondolkodunk? Biztos, hogy gondolatainkkal azt a végeredményt fogjuk elérni, amire vágyunk? Miért az ellenkező dolog történik sok esetben, és nem az, amit olyan régóta programozunk? Lehet, hogy van valami, amiről még nem beszélt senki? Igen! Arról, hogy pozitív gondolatainknak is lehetnek negatív hatásai.

Szerző: Titokmester  2010.11.11. 18:03 1 komment · 1 trackback

Címkék: titok pozitív gondolkodás vonzás törvénye

Bő egy hónapja hirdettem meg A tudat peremén című irodalmi pályázatot az ezoteriaoldal.hu -n. Maga a pályázat itt tekinthető meg! Amiért most írom ezt a posztot az az, hogy megérkezett az első beküldés! Címe: A sötét lélek legendája  Fantasy kategóriába lett beküldve a kis novella. Nagyon örülök neki! Mint a pályázatban is leírom rengeteg tehetséges ember él köztünk! Sokan úgy élik le az egész életüket, hogy az isten adta tehetségüket soha nem mutatták meg! Nem merték, nem volt mellettük olyan személy aki ösztönözte volna őket!

Szeretném az ösztönző személy szerepét betölteni és minél több embert rávenni arra, hogy éljen azzal a lehetőséggel, tehetséggel amit kapott! Remélem még sok remek alkotást fogok kapni!

Szerző: Titokmester  2010.11.10. 08:20 1 komment

Címkék: irodalom pályázat fantasy tehetség a tudat peremén

Aki az ismeretlen a megfoghatatlan feliratú ládát feszegeti előbb-utóbb szembe kerül a kereszténységgel!

Évekkel ezelőtt kezdtem feszegetni ezt a ládát. Drága nagymamám, ki sajnos már nincs köztünk, mélyen vallásos istenhívő ember volt! Gyerek koromban rengeteget mesélt nekem a bibliáról, Jézusról. Míg a mama velünk lakott minden este mesélt nekem, példabeszédeket idézett és mint gyerek érdeklődve és megbabonázva hallgattam. Lassan felnőttem a mama is elment és ez az egész vallás téma a perifériára szorult. Sok-sok év telt el és csak sodort az élet árja, míg nem 8-10 évvel ez előtt, elkezdtem olvasni. Rengeteget olvastam! Főleg fantasy könyveket az interneten pedig minden érdekes tudományos, dolgot elolvastam elkezdett foglalkoztatni a kvantumfizika, olvastam a káoszelméletről, ufókról és még sok egyébről! Teltek az évek és kb. 4évvel ezelőtt megvettem egy könyvet Osho Az ego könyve címmel! A poén: azt gondoltam az akkori páromról, hogy önző és egoista és ezt a könyvet eredetileg neki vásároltam ajándékba! (és az én életemet változtatta meg) :D Ezután a könyv után nem volt megállás! Keleti vallások, filozófiák, Balogh Béla Végső valóság majd elérkeztem  A titok című filmhez a vonzás törvényéhez, Brain Tracy Főnix szemináriumához, kereszténységhez és istenhez. Mára óriási információ mennyiség van mögöttem ami érdekes rálátást ad a világra és az emberekre. Ennyit elöljáróban. E bejegyzés megírására a következő cikk inspirált:

Meg kell a keresztényeknek ítélniük másokat? Meg hát!

Bizonyára sokszor hallottuk már, hogy „a Biblia azt mondja, hogy ne ítélkezzünk”. A Bibliában azonban az van, hogy ne ítéljük meg senkinek a szívét vagy a szándékait! „A szellemi ember azonban mindent megítél,” - mondja Pál apostol, „de őt senki sem ítéli meg. Mert ki ismerte meg úgy az Úr gondolatát, hogy őt kioktathatná? Bennünk pedig Krisztus értelme van.” (1Kor 2,15-16). Ezek szerint tehát Jézus igaz követői ugyanazon értelemmel bírnak (mondhatni „egyre jár az agyuk”). Ha pedig bennünk Krisztus értelme van, akkor a szellemi különbségtétel képessége is megvan bennünk. A keresztényeknek (azoknak, akik az Úrban vannak) felhatalmazása van arra, hogy megítéljék mások szavait és cselekedeteit. Honnan tudhatjuk, hogy valaki hamis tanító vagy sem? Forduljunk a Szentíráshoz! A 2Tim 3,16-17-ben azt mondja Pál: „A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített.”

A teljes cikk itt olvasható: hitvedelem.blog.hu

http://hitvedelem.blog.hu/api/trackback/id/2415254

Ez az írás ékesen bizonyítja, hogy a gyarló ember, talán a beletáplált istenfélelemtől vagy a vágytól, hogy a mennyekbe kerüljön elkezdi deformálni kicsavarni a tanokat! Még hívőnek sem kell ahhoz lenni, hogy a cikk elolvasása után tudjuk valami nem kerek! Észre vettem, általában pont azoknak az embereknek a hitével, lelki világával vannak komoly problémák akik ennyire vágják a bibliát és folyton abból idéznek!

Az is tény, hogy az ilyen szélsőséges vallási nézetek semmi jót nem szülnek! Minden jóérzésű ember tudja mi a jó! Én tudom, hogy nekem jólesik ha szeretnek és másoknak is jólesik ha szeretik! Tudom, hogy fáj ha megütnek és másnak is fáj ha megütik! Nekem nem jó ha meglopnak, megaláznak és gondolom másnak sem jó! Az ilyen nagy bibliatudoroknak inkább ezen a vonalon kéne elindulni, a helyett hogy másokra olyan eszméket kényszerítenének amit eleve kényszeríteni kell! Ne azért tegyen vagy ne tegyen meg az ember dolgokat mert menny vagy pokol a jutalom érte! Ez már álszent és képmutató dolog!

Szerző: Titokmester  2010.11.07. 10:21 4 komment

Címkék: vallás hit keresztény inkvizíció

Tudom lehetne még sokkal többet is felsorolni de ezek itt a legalapvetőbbek szerintem!

  1. Elég valamit pusztán akarni, cselekvésre nincs szükség
  2. Pár hét vagy hónap mosolygás elég, hogy milliomos legyél
  3. Elég elolvasni a könyvet vagy megnézni a filmet, mert azokban minden benne van
  4. A titok egyszerű és könnyen elsajátítható technika
  5. Elég imitálni, hogy megértetted

Ha kitudod egészíteni a listát az olvasóim nevében is köszönöm a hozzászólásod!

Szerző: Titokmester  2010.11.01. 14:38 2 komment

Címkék: titok tévhit a titok

Kiültem a napra egy tollal és egy füzettel. Különös szándék vezérel ebben az írásban. Nagyon nehéz szavakba önteni azokat az érzéseket, gondolatokat amik mostanában fogva tartják az elmém.

Ülök a lépcsőn egy épület előtt, ruhámat már átmelegítette a nap, arcomat kellemes szellő simogatja. Írásomból fel-fel nézek nem messze tőlem bokorrá vadult barackfa hullajtja sárga leveleit. Körülöttem és bennem nagy nyugalom honol csak a fejemben cikáznak a gondolatok. Hogyan fogalmazzam meg, írjam le a megfoghatatlant a leírhatatlant? A következő mondat ne tévesszen meg senkit itt nem hittérítés folyik! Amiről beszélni akarok az az, hogyan látom én istent.

Szerző: Titokmester  2010.10.30. 16:29 Szólj hozzá!

Címkék: vallás isten zsidó keresztény titok jehova

Tegnap elmentem vásárolni a ...nnybe. Komoly, ritka mondhatni kulináris dolgokat akartam vásárolni, mint például tojást :D ! Hamar meg is találtam a nagy kartondobozt amibe a tojás szokott lenni de megdöbbenésemre a doboz üres volt! Hihetetlen, gondoltam magamba. Tojás! Mert ha nincs kaviár vagy bálna steak oké rendben, na de tojás? Még kicsit álltam elmélkedve az üres tároló doboz előtt és az ártáblára meredtem, 10 darabos tojás 299-Ft.Elmélkedésemből felocsúdva indultam tovább és megkerültem a dobozt. Szemeim megakadtak egy raklapon az említett nagy karton mögött. Lám guszta dobozba pár doboz tojás! Éreztem oka van a külön pakolásnak. Szemügyre vettem a tartót amin nagy betűkkel a következő állt: Mélyalmos farm tojás, fölötte ártábla lógott Mélyalmos farm tojás 10db 350Ft

Szerző: Titokmester  2010.10.30. 06:20 Szólj hozzá!

Címkék: tojás mélyalmos tojás fitness tojás

Lassan elérkezik a halottak napja. Egy kis időre a halál az az utáni "élet, lét" kerül a figyelem fókuszába. Kimegyünk a temetőbe, gyertyákat gyújtunk. Emlékezünk. És igen..... Sokan hisszük, hogy még találkozunk elhunyt szeretteinkkel! Meg is érkeztünk az örök kérdéshez: Van e élet a halál után?

A magukat materialistáknak mondó emberek ezt a lehetőséget és az isten létezését is tagadják(ateisták) Azt állítják, hogy a fizikai világon kívül semmi nem létezik. Érdekes, hogy ezt oly elszánt erővel hiszik mint a keresztény ennek az ellenkezőjét! Szerintük minden "lelki" folyamat: szeretet, harag, gondolat csak egy biokémiai folyamat eredménye.

Szerző: Titokmester  2010.10.28. 19:50 Szólj hozzá!

Címkék: halál isten lélek hit reinkarnáció halottak napja

A kérdés egyszerű és világos, de az ok, okok meghatározása az adott válaszra már kicsit bonyolultabb.

Mit is jelent a tisztelet? A tisztelet egy másik ember felé tanúsított érzés, elfogadás, elismerés Lexikon: "  Az öregekben az életbölcsességet, a jellemet, végzett munkásságot tiszteljük, a nőkben a nőiességet, tisztaságot stb. Minthogy ily kölcsönös megbecsülés s társadalmi szellem éltetője, joggal nagyra tartjuk külső formáit is és a nevelésben kiváló gondot fordítunk az érzés ápolására. " Most már nagy vonalakban tudjuk mi is az a tisztelet. Azért érdemes tovább haladni és még jobban lebontani a dolgot. Mikor mondhatjuk azt, hogy gyermekünk tisztel?

Szerző: Titokmester  2010.10.27. 13:38 Szólj hozzá!

Címkék: jövő erkölcs tisztelet nevelés értékrend

Ma nem dolgozom, ezért tovább alhattam. Érdekes álmom volt megint. Rendszeresen vannak olyan álmaim, amik mintha egy másik életembe játszódnának! Ez még ok, mert ezek álmok de...

Számtalanszor napközben van olyan, hogy emlékszerű képek ugranak be a világháború idejéből. Nem hinném, hogy filmek, könyvek hatása lenne! Nem zavar ez, sőt! Nagyon érdekes, álmomban többször láttam magam meghalni. A reinkarnáció egy valós dolog kell, hogy legyen!A reinkarnáció a folytonos újjászületés értelmet ad magának a létnek is!

Szerző: Titokmester  2010.10.26. 11:09 Szólj hozzá!

Címkék: álom reinkarnáció

Szia kincsem!

Csak azt szeretném ezúton is elmondani neked ország, világ előtt, hogy

SZERETLEK!

Titkokat fürkészek, hogy ezt megtaláljam neked! Kamu hogy Frodó bedobta a Végzet tüzébe de ez titok! :D

 

Szerző: Titokmester  2010.10.25. 16:44 Szólj hozzá!

Címkék: szeretlek andi

Közel 1éve foglalkozom a titokkal. Még is most hasított belém egy gondolat, az emberi nagyravágyásról, balgaságról. Az őrületről mi divatot csinált olyan dolgok közreadásából felszínes bemutatásából melyek a múltban valóban csak is beavatott, sokat tanult emberek tudhattak! Az internet tele van mindenféle jóssal, gyógyítóval spirituális vezetővel! Ugyan már!

Az emberi hiszékenység és nagyravágyás határtalan! A titok után sóvárog sok ember, megkapja, majd szemétbe dobja, mert nem tud vele mit kezdeni. Tényleg elhiszed, hogy egy könyv elolvasása, vagy egy film megnézése elég? Ez olyan dolog, mint ha a 10. emeletre úgy akarnál felsétálni, hogy kihagyod a lépcsőházban az első kilenc emeletet!

Boldog akar mindenki lenni, úgy hogy közben azzal sincsen tisztába, hogy mitől lenne valóban boldog! Az emberek többsége mindig másra kíváncsi, más ember baja vagy boldogsága foglalkoztatja. Beskatulyáz, ítél, elvár miközben a legfontosabb dologgal nincs tisztába, önmagával! A titkot akarod, előbb ismerd meg önmagad! Találd meg azt az embert aki valójában, álarc és jelmez nélkül vagy! Olvas, tanulj, meditálj! Legyél kitartó és megkapod amit akarsz!

Minél többet tudok, annál jobban hatalmába kerít a tudatlanság érzése! Kezdem megérteni, hogy amit legtöbbünk keres az valójában bennünk van. Valójában amire szüksége van az embernek az a kapocs a forrással, istennel, felettes énnel vagy ki hogyan hívja!

Mindenki a nyugalmat és lelki békét keresi, ha nincs meg, olyan könnyű kifogásokat találni arra, hogy mik is akadályoznak meg minket, hogy elérjük! Pedig az egyetlen akadály mi magunk vagyunk!

Szerző: Titokmester  2010.10.25. 16:33 Szólj hozzá!

Címkék: isten hiszékenység boldog nagyravágyás tudatlanság érzése

Olvastad A titok című könyvet? Esetleg láttad a könyvből készült filmet? (Ha nem itt megteheted) Neked mi a véleményed? Mit gondolsz csak egy kitaláció, fikció az egész vagy a titok és a vonzás törvénye egy valódi dolog? Tisztába vagyok azzal, hogy bár a könyv és(vagy) a film hatására sokan lelkesen vetik magukat a pozitív gondolkodás "hullámaiba", csak kevesen képesek a hullám hátán maradni.

A titok a film szerint, maga a vonzás törvénye. Ez önmagában nagyon kevés információ. A vonzás törvénye ha hiszel benne, ha nem, működik! Ha elfogadod ezt tényként, akkor lehetőséged van arra, hogy kihasználd a törvény adta lehetőségeket és életedet pozitív irányba tereld. A titok miért titok? Az ok nagyon egyszerű, ha elmondom neked hogyan kell utasszállító repülőgépet vezetni, attól még nem fogsz tudni repülőt vezetni! Elmondom, hogy gondolkozz pozitívan, legyél tudatos és legyenek céljaid, attól még nem fogod megérteni az egész filozófiát! Ahhoz sokkal több kell! "Egy mélyebb megértésre van szükség"

Ha tudod miről beszélek oszd meg tudásod itt!

Ha kérdésed van kérdezz és amiben tudok segítek!

Szerző: Titokmester  2010.10.24. 11:29 Szólj hozzá!

Címkék: titok a titok vonzás törvénye

Üdv mindenkinek!

A cím abból adódik, hogy hónapok óta szerkesztek egy weboldalt és most indítok blogot, pedig lehet fordítva kellet volna. :D

Akinek köszönhetem, hogy elindítottam a blogom: sZeKo a seo.forum.hu -ról! Egy nagyszerű posztot írt a fórumon, aminek a hatására azonnal regisztráltam ide. A posztot itt olvashatod: seo.forum.hu/blog-f16/tenyleg-nincs-blogod-t10085/#post200287

Pár szó magamról: Megszállottan kutatom a különböző titokelméleteket, elemzem a titok című filmet. Próbálom megosztani az emberekkel emészthető formában itt: ezoteriaoldal.hu

Szóval még találkozunk! :D

Szerző: Titokmester  2010.10.24. 09:08 Szólj hozzá!

Címkék: titok