A szellemek és egyéb parajelenségek létezése az emberiség kezdete óta sokakat foglalkoztat, miközben az önmagát racionális lénynek vallók többsége zsigerből elutasítja a szellemek létezését, és különösen szkeptikus az ezzel foglalkozó kutatásokkal szemben.
A tudomány és a technológia fejlődésével olyan parajelenségeket rögzítettek fényképen, melyekről sikerült bizonyítani, hogy nem manipulált képek, de a keletkezésük körüli egyéb körülményeket bizonytalanság övezi. Ma már számos komoly újságíró, kutató és tévéműsor foglalkozik rendszeresen vagy kizárólag a szellemekkel, s akkor még nem is beszéltünk az interneten fellelhető tetemes mennyiségű szellemvadász-irodalomról.

A macskák 

 

 

 A macskák megérzik a szellemek jelenlétét, megtalálják a negatív sugárzású helyeket a lakásban, ezért a macskák manapság is segítői az okkult tanulmányokat folytató embereknek.

 

 

 

 

Lady Dorothy Townhend

Az angliai Northfolkban, 1936-ban készített képet a Country Life című újság két fotósa jegyzi. A Raynham Palota régóta ismert, úgyis, mint az 1726-ban elhunyt Lady Dorothy Townhend szellemének lakhelye. A hölgy szellemét évtizedek alatt számos alkalommal vélték látni, miközben az lefelé sétál a palota lépcsőjén. A Country Life fotósai is épp egy ilyen pillanatot örökítettek meg. Ez az egyik leginkább elfogadott és hitelesnek ítélt fénykép, melyet szellemről valaha készítettek.

 

 

 VIII. Henrik

A London melletti Hampton kastélyában – mely VIII. Henrik egyik kedvenc tartózkodási helye volt, aki miatt Boleyn Anna máig fej nélkül kísért a londoni Towerben — nyitva találtak egy tűzajtót, melyet elvileg senki sem nyithatott ki, mert az épületben kizárólag a biztonsági emberek tartózkodtak.Az 1514-ben épült Hampton Court-i kastély egyik biztonsági kamerája különös dolgot vett föl a mindenszentek ünnepe alatt. A képeken a palotaőrök szerint VIII. Henrik szelleme látható korabeli ruhában, miközben egyik kezével az egyik vészkijárat ajtajának kilincsét fogja. A felvételeket azért kezdték el visszamenőleg tanulmányozni, mert az ajtót állandóan nyitva találták, és erre senki sem tudott érdemleges magyarázatot adni. Az első napon az ajtó tárva-nyitva van, és csak a következő nap felvételén látható a Tudor korabeli palástba öltözött uralkodó, amint megjelenik, és éppen becsukja az ajtót. A harmadik nap szintén nyitva volt az ajtó, ám nem látható a jelenség. Ám ugyanezen a napon az egyik vendég azt írta a vendégkönyvbe, hogy épp ebben a szárnyban látott a kastélyban egy kóborló lelket.

- Először az hittem, hogy valaki tréfát ûz velünk, és gyorsan szóltam a kollégáimnak - mondta James Faukes, aki először lett figyelmes a túlvilági jelenségre.
- Mivel ők hordanak korabeli kosztümöt, megkérdeztük az összes palotavezetőt, ők eszelték-e ki ezt a rosszízû tréfát, de senki nem vállalta magára. A képen egyébként látszik az arca is, és olyan fehér, hogy egyáltalán nem úgy néz ki, mint egy ember.
Terry O’Sullivan szerint a halottak napja környékén leszûkül a határ a holt és az élő lelkek birodalma között: - Egyáltalán nem véletlen ez az időzítés, mert halottak napja körül sokkal több az ilyen jelenség, mint máskor. Ám meggyőződésem, hogy a feleségeit kivégző VIII. Henrik lelke nem is vándorolt át a túlvilágba, itt akar maradni szörnytettei színhelyén, és szerintem azt akarta, hogy ezúttal lássák is.

 

 

 Newby temlom szerzetese

K. F. tiszteletes készítette ezt a képet, Angliában, new yorkshirei templomának oltáráról. Miután szakértők az eredeti képet és annak negatívját is alaposan ellenőrizték, egybehangzóan úgy nyilatkoztak, hogy nem történhetett dupla exponálás, és mesterségesen sem manipulálták a képet. A lekapott „dolog” kilenc láb magas, de senki semmilyen bizonyítékkal nem szolgált arról, hogy valaha ilyen magas szerzetes szolgált volna a templomban. Ki vagy mi lehet az a képen? Fények játéka lenne? Mindenesetre túl hátborzongató ahhoz, hogy erről a listáról lemaradjon.

 

  Freddy Jackson

Az amerikai légierő gépész-szerelője az első világháború idején a H.M.S. Daedalus anyahajón szolgálta repülőszázadát. Freddy Jacksont egy repülőgép propellere ölte meg. Két nappal később a repülőszázadról készült csoportképen mégis megjelent a halott szerelő, parancsnoka válla felett. Arcát századának tagjai felismerték.

 

 Archie Bunker

Emlékeznek Archie Bunkerre, aki kedvenc ülőalkalmatosságához annyira ragaszkodott, hogy soha senki mást nem engedett beleülni? Nos, Lord Combermerenek semmi köze az öreg Archie-hoz. Miután ugyanis halálra gázolta egy lovas szekér 1891-ben, egy fotós felállította gépét a nemes úr könyvtárában, mialatt a teljes személyzet és a háziak a négy mérföldre lévő temetőben búcsúztatták a Lordot. Mikor aztán előhívták a lemezt, azonnal kivehetővé vált a karosszékben ülő Lord alakja, akit a személyzet egybehangzó állítása szerint éppen kedvenc olvasószékében „örökítettek meg”.

 

 

 Szellem a temetőben

Ike Clanton ugyanannak a családnak a leszármazottja, mely valaha „kitermelte” a Clanton bandát, amely az O.K. Corral tűzpárbajban vált híressé. Ike olyannyira büszke őseire, hogy a sztoriról saját weboldalt üzemeltet. 1996-ban egy barátjáról készített korhű képet kalapban, colttal, western csizmában a tombstone-i Boothill temetőben, s a háttérben felbukkanó figura kapcsán esküszik, hogy senki nem tartózkodott a kihalt sírkertben, amikor a kép készült. Később megpróbáltak fényt derítenni arra, hogyan kerülhetett a rejtélyes alak a képre, de kiderült, hogyha valaki a képen látható helyre állna, nem lehetne olyan fotót elsütni, melyen ne látszanának a figura lábai. Clanton állítása szerint azelőtt nem hitt a szellemekben, a kép azonban meggyőzte őt. Annyira gyakoriak a szellemekkel összefüggésbe hozott jelenségek a környéken, hogy ezekről Clanton két éve külön weboldalt készített.

 

 Matrózok szellemei

Az S.S. Waterfront tankhajó személyzetének két tagját, James Courtney-t és Michael Meehant 1924-ben, az egyik tárolótartály tisztítása közben mérges gázok ölték meg. A tanker legénysége a New Yorkból a Panama-csatorna felé vezető útjuk során, a mexikói partok közelében a tengerbe dobta a két matróz tetemét. Mindez december 4-én történt. Másnap az egyik első tiszt látni vélte a két matróz arcát a vízen, majd a következő napokban a teljes legénység, beleértve a kapitányt is, többször látta az arcokat, amint felbukkannak és eltűnnek a habokban. Miután New Orleansba értek, és elmesélték a történteket feletteseiknek, azok javaslatára fényképezőgéppel felszerelkezve ismét elhagyták a kikötőt. Keith Tracy kapitány hat képet készített a szellemekről, majd elzárta a készüléket és a new york-i dokkolásig senki nem is nyúlt ahhoz. Az előhívott hat kép közül ötön semmi nem látszott, a hatodikon azonban egyértelműen kirajzolódott a két elhunyt matróz orcája. A kutatók semmiféle bizonyítékot nem találtak arra, hogy a képet módosították volna, esetleg trükkfelvételről lett volna szó. Amikor a hajó új legénységet kapott, a szellemek nem jelentek meg többé.

 

 Jane Churm piromániás lány szelleme

Több mint egy évtizede, 1995. november 19-én az angliai Shropshire megye Wem településén kigyulladt és porig égett a városháza. Miközben a tűzoltók a lángokkal küzdöttek, egy, a városházával szemben élő lakos, Tony O’Rahilly teleobjektíves gépével készített néhány dokumentum értékű képet. Az egyik fotón a lángok előtt az erkélyen egy kislány alakja látható, mely jól kivehető. A képeket és a negatívokat egy fotószakértő hitelesítette és megállapította: „a negatív egy az egyben az előhívott kép fordítottja, mindenfajta módosítást kizártnak tartok”. De mit keres egy szellem-kislány az égő ház erkélyén? Nos, 1677-ben Wem városának számos fa épületét elpusztította egy hatalmas tűz. A legenda szerint a tüzet egy 14 éves kislány,  Jane Churm okozta gondtalanságával: feldöntött egy égő gyertyát. A lány sok áldozattal együtt elpusztult a tűzvészben, s szelleme állítólag azóta is kísért a környéken.

 

 Brit katona

A Northamptoni Paranormális Csoport akkor rögzítette a titokzatos szellemalakot, amikor a múlt hónapban felkeresték Nasebynél az egykori csata helyszínét. A látogatás egybeesett az ütközet 363. évfordulójával is. A helyszínen jelen lévők az egykori küzdelmek hangjait, azaz az ágyúdörgést és a fegyverek zaját is hallani vélték. Amikor aztán átnézték az ott készített képeket, meglepve fedezték fel a titokzatos alakot, aki ráadásul vitt valamit a kezében is.

 

Szerző: Titokmester  2010.12.08. 22:03 Szólj hozzá!

Címkék: szellem kísértet kísértettörténet

A bejegyzés trackback címe:

https://titokmester.blog.hu/api/trackback/id/tr632503129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása