Lassan elérkezik a halottak napja. Egy kis időre a halál az az utáni "élet, lét" kerül a figyelem fókuszába. Kimegyünk a temetőbe, gyertyákat gyújtunk. Emlékezünk. És igen..... Sokan hisszük, hogy még találkozunk elhunyt szeretteinkkel! Meg is érkeztünk az örök kérdéshez: Van e élet a halál után?

A magukat materialistáknak mondó emberek ezt a lehetőséget és az isten létezését is tagadják(ateisták) Azt állítják, hogy a fizikai világon kívül semmi nem létezik. Érdekes, hogy ezt oly elszánt erővel hiszik mint a keresztény ennek az ellenkezőjét! Szerintük minden "lelki" folyamat: szeretet, harag, gondolat csak egy biokémiai folyamat eredménye.

Eddig szó volt két végletről. Ez így nagyon fekete fehér. Van aki a reinkarnációban az ismétlődő újjászületésben hisz. Ilyen vallások a Hinduizmus, Buddhizmus, taoizmus és még sorolhatnám! A reinkarnáció egyik érdekessége, hogy azt is mondja hogy nem feltétlenül születünk újjá emberi testben! Ezért a reinkarnációt elfogadó vallások nagyon tisztelik az élet minden formáját. Kicsit kisarkítva az agyoncsapott bogár a falon lehet a nemrég meghalt nagymama inkarnációja is!

A kérdés még mindig nyitva áll!

Szokták mondani, hogy még senki nem jött vissza a halálból, hogy elmondja mi az igazság!

Azt gondolom ez nem igaz. Számtalan tanulmány, orvosi beszámoló, könyv található a témába! A beszámolók a halálközeli élményekről nagyban hasonlítanak egymásra, függetlenül attól. hogy az alany milyen nemű, korú vallású! Igaz a szkeptikusoknak bele lehet kötni ebbe is bár ez a tagadás már kicsit kezd erőltetett és fárasztó lenni!

A kérdés még mindig nyitva áll?

Egy pillanatra most álljunk meg! Fújjuk ki a levegőt és tegyük félre a félremagyarázható, félre érthető szavakat! (isten, vallás, hit, lélek) és használjuk a következőket:

Élet, gondolat, szabad akarat, teremtő elme. Ezek a szavak másak mert érzékelhető, tapasztalható dolgok de kémcsövekben a tudomány által nem reprodukálhatóak!!!

Gondolkozzunk tiszta fejjel elfogultság nélkül! Balgaság ledegradálni az élet csodáját! Nem tömeg gyártott gépek az élőlények! Balgaság azt vallani hogy a teremtő elmére van egy tudományos fizikai, kémiai magyarázat és csak egy biokémiai végtermék eredménye! Balgaság azt feltételezni, hogy az életnek a létnek nincs semmi értelme! A test meghal, leáll, lámpa lekapcs és vége. Naaaaaa!

Ne ess végletekbe de gondolkozz logikusan és érző emberként!

A materialista nézet lassan felfalja önmagát! Egy vicc jut eszembe: Az x-aktákban Scullit már az ufók kefélik de még mindig tamáskodik! Ilyen a materialista ember is!

Van élet a halál után?

Ha nem lenne, az egész univerzum létezése értelmetlené válna!

 

Szerző: Titokmester  2010.10.28. 19:50 Szólj hozzá!

Címkék: halál isten lélek hit reinkarnáció halottak napja

A bejegyzés trackback címe:

https://titokmester.blog.hu/api/trackback/id/tr912406191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása